Mobility & Automotive

Het cluster Mobility & Automotive van ProMedia Group bestaat uit de vakbladen Automotive en Fleet & Mobility en de online titels TankPro, CarwashPro, RijschoolPro, TaxiPro, OVPro en VerkeersNet. 

Dagelijks volgen de redacteuren van deze titels het laatste nieuws op de voet, gaan ze in gesprek met de branche en zetten ze voor u de laatste trends en ontwikkelingen op een rij. Dit doen ze niet alleen online en in de bladen, maar ook live vanuit de eigen studio in Rotterdam. Door het jaar heen worden bovendien tal van evenementen en congressen georganiseerd om de branche bij elkaar te brengen, belangrijke thema’s onder de aandacht te brengen en de verschillende sectoren te helpen bij hun weg naar de toekomst.

Met een team van 25 enthousiaste professionals zijn we elke dag bezig met het maken van de beste, onafhankelijke vakinformatie voor de sectoren automotive, fleet, brandstof, carwash, rijscholen, taxi, openbaar vervoer, verkeer en mobiliteit.

Jelle Heidstra
Divisie Directeur Mobility & Automotive

Automotive Magazine

Automotive Management is dé toonaangevende informatiebron voor nieuws uit de autobranche. Met het vakblad Automotive Magazine (AM), de nieuwsbrief en de uitzendingen van AM TV houden we je elke dag op de hoogte van wat er speelt in de wereld van autobedrijven, lease, fleet, occasionhandel en de aftermarket. Dat doen we met actueel nieuws, diepgaande interviews, achtergronden, columns, analyses en meer. Elk jaar worden onder leiding van AM het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek (NZMO) en het Nationaal Occasion Onderzoek (NOO) uitgevoerd, leidende publicaties over cruciale ontwikkelingen in de autobranche. Jaarlijkse hoogtepunten zijn het AM Remarketing Event, de AM Driving Business Awards met de verkiezing van de Zakenauto van het Jaar en het Nationaal Automotive Congres. Vakevenementen die je niet mag missen!

Fleet&Mobility

In vakblad Fleet&Mobility worden elk kwartaal de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van zakelijke mobiliteit beschreven, zowel op tactisch/strategisch als op operationeel niveau. Samen met de website, het jaarlijkse Fleet Event en de vakbeurs Fleet Expo, is Fleet&Mobility hét platform voor beslissers op gebied van zakelijk mobiliteitsbeheer. De lezersgroep bestaat uit fleet- en mobiliteitsmanagers, facility-, procurement- en HR-functionarissen en (financiële) directies bij middelgrote en grote Nederlandse bedrijven. Via de site, de wekelijkse nieuwsbrief en het magazine worden alle zakelijk relevante nieuwe personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s besproken, evenals alternatieve vervoersmodaliteiten. Ook is er veel aandacht voor fiscale ontwikkelingen en de consequenties hiervan voor het beheer. Door middel van interviews, analyses, statistieken en columns krijgt de mobiliteitsmanager zo dagelijks, wekelijks en per kwartaal inzicht in alle facetten van het vakgebied.

TankPro

Wie op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen in de tankstationbranche, is bij de online vakblad TankPro aan het juiste adres. Dagelijks informeert TankPro je over uiteenlopende onderwerpen, waaronder (nieuwe) brandstoffen, elektrisch rijden, shop, retail en carwash. Dat doen we in de vorm van nieuwsberichten, interviews, achtergronden, columns en video’s. Abonneer je op de wekelijkse nieuwsbrief om altijd bij te blijven en mis nooit meer het laatste nieuws en de nieuwste trends. Om de week is er bovendien een nieuwsuitzending van TankPro TV waarin we inzoomen op actuele thema’s. Samen met CarwashPro organiseert TankPro jaarlijks de Tankstation & Carwash Vakbeurs, het grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België.

CarwashPro

CarwashPro is het dagelijkse nieuwsportaal voor alle professionals in de carwashsector. Je leest er het laatste nieuws op het gebied van techniek, duurzaamheid, chemie, actuele ontwikkelingen en ondernemersverhalen. De wekelijkse nieuwsbrief bereikt vrijwel alle professionals uit de sector. Om de week is er een nieuwsuitzending met reportages en interviews waarin we inzoomen op verschillende thema’s. Jaarlijks organiseert CarwashPro samen met TankPro de Tankstation & Carwash Vakbeurs, het grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België. Ook wordt om het jaar de Car Wash Show Europe georganiseerd. Op de beurzen staan netwerken en kennisuitwisseling centraal. Het platform is actief in drie talen: Nederland (www.carwashpro.nl), Duitsland (www.carwashpro.de) en Engels (www.carwashpro.com).

VerkeersNet.nl

Hoe richt je een 30 kilometerweg zodanig in dat automobilisten zich ook echt aan de snelheid houden? Waar horen snorfietsen thuis: op de rijbaan of op het fietspad? Kan een MaaS-app ervoor zorgen dat de forens voortaan met het OV naar zijn werk komt? En hoe realiseer je een autoluwe binnenstad? Dat zijn maar enkele voorbeelden van vraagstukken rondom (stedelijke) mobiliteit die dagelijks aan bod komen op VerkeersNet.

Met actuele nieuwsartikelen, diepte-interviews, opvallende onderzoeken, interessante webinars en aansprekende verhalen houden wij verkeerskundigen en andere mobiliteitsexperts op de hoogte van recente ontwikkelingen op het gebied van verkeer en vervoer. Door kennis en ervaringen te delen willen wij vervoerskundigen helpen bij het uitvoeren van hun dagelijkse werkzaamheden en het bereikbaar houden van Nederland en België.

Die kennisuitwisseling wordt fysiek voortgezet op het MaaS Congres dat VerkeersNet twee keer per jaar organiseert en waar we overheden, vervoerders, serviceproviders, leasemaatschappijen, politici en toeleveranciers bij elkaar brengen. Zowel in de drukke steden als in de minder bevolkte gebieden liggen namelijk flink wat uitdagingen op het gebied van mobiliteit en Mobility as a Service zou deel kunnen uitmaken van de oplossing. Zo dragen wij ons steentje bij om de bereikbaarheid en leefbaarheid in Nederland naar een hoger plan te tillen.

TaxiPro.nl

TaxiPro.nl is het platform waar vakmensen uit de taxi- en touringcarbranche dagelijks op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen die betrekking hebben op de sector. Dit wordt gedaan met nieuwsartikelen, achtergrondverhalen, interviews en opiniestukken. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere het contractvervoer, de straattaximarkt, touringcarvervoer, duurzaamheid, innovatie en ondernemen.

Naast de nieuwswebsite is er maandelijks een uitzending van TaxiPro TV te zien. Middels studio-interviews en video-items wordt er dieper ingegaan op actuele thema’s. De meest relevante en belangrijke ontwikkelingen in het Nederlandse zorgvervoer komen ook uitgebreid aan bod op het jaarlijkse Nationaal Congres Contractvervoer in Expo Houten. Tal van specialisten praten de deelnemers erover bij. Het congres is een onderdeel van de Taxi Expo, een vakbeurs en netwerkdag waar exposanten het publiek kennis laten maken met hun nieuwste producten en diensten.

OVPro.nl

OVPro.nl zorgt ervoor dat professionals in de openbaar vervoersector dagelijks worden geïnformeerd over alle ontwikkelingen op het gebied van OV. Het doel is om handvatten aan te reiken voor verdere professionalisering van de sector. Dat gebeurt niet alleen met nieuws, achtergrondverhalen, onderzoeken en interviews, maar ook door kennisuitwisseling en netwerkmogelijkheden tijdens evenementen.

Mensen die werken bij vervoerders, overheden en toeleveranciers blijven via OVPro.nl op de hoogte van actuele ontwikkelingen op bijvoorbeeld het gebied van de transitie naar zero emissie openbaar vervoer. Andere onderwerpen waar veel aandacht naar uitgaat zijn concessiewisselingen en de zoektocht naar een nieuwe balans bij het aanbesteden van deze concessies, maar ook de plek die de OV-sector inneemt in het landschap van veranderend reisgedrag en de opkomst van deelmobiliteit. Vanuit alle kanten wordt een frisse blik geworpen op de oplossingen voor deze uitdagingen.

Elk jaar organiseert OVPro.nl naast webinars een fysiek congres waarin met tal van sprekers dieper wordt ingegaan op een of meer actuele thema’s. Eens in de twee jaar wordt de vakbeurs OV Expo gehouden, een vakbeurs en netwerkdag waar exposanten hun nieuwste producten, technieken en diensten tonen en demonstreren.

Infrasite.nl

De Nederlandse infrasector voert een brede waaier aan activiteiten uit. Met Infrasite.nl richten we ons binnen dat geheel op een aantal belangrijke thema’s waarin volop ontwikkelingen plaatsvinden. Dan gaat het bijvoorbeeld om verduurzaming, veiligheid, personeel, uitstootvrij werken en de energietransitie.

Infrasite.nl draait al een hele tijd mee als online vakblad. Sinds het eind 2020 onderdeel werd van ProMedia, ligt de focus naast nieuwsvoorziening op eigen verhalen. Dat zijn bijvoorbeeld beschrijvingen van projecten, verslagen van bijeenkomsten en interviews met ondernemers en deskundigen. Onderwerpen die vaak aan bod komen zijn wegen, waterbouw, energie, objecten (zoals bruggen en tunnels), aanbestedingen, beleid en meer.

Er wordt daarnaast volop gewerkt aan evenementen waarmee de kennis van de lezers verder kan worden verdiept. In dat verband vinden er regelmatig webinars, congressen en vakevenementen plaats.

TaxiPro.be

Een kleine, maar dynamische sector. Dat is wat de Belgische markt voor taxi- en touringcarvervoer kenmerkt. De vakmensen uit deze bedrijfstak kunnen, om op de hoogte te blijven, elke werkdag een beroep doen op TaxiPro.be.

Dit jonge vakblad is de eerste uitgave van team Personenvervoer, Verkeer & Infra die zich op een doelgroep buiten Nederland richt. En met succes, want TaxiPro.be heeft snel een vaste plek veroverd bij duizenden chauffeurs en ondernemers. Ook toeleveranciers, belangenorganisaties en beleidsmakers weten het vakblad goed te vinden.

TaxiPro.be wordt onder aansturing van het vaste redactieteam gemaakt door een klein team van betrokken freelancers. Zij wonen en werken zelf in België en zitten dus dicht bij het vuur. In de nabije toekomst zullen vanuit TaxiPro.be evenementen worden georganiseerd, zoals congressen en netwerkbijeenkomsten.

Onze publicaties