Maritime & Transport

De divisie Maritime & Transport bestaat uit de vaktitels Schuttevaer, Nieuwsblad Transport en Flows. Online, met de dagelijkse nieuwsbrieven, via de krant en de magazines houden de redacties u dagelijks op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en geven ze duiding aan het laatste nieuws in de transport en maritieme sector in Nederland én Vlaanderen.

Door het jaar heen worden tal van evenementen en congressen georganiseerd om de branche bij elkaar te brengen, belangrijke thema’s onder de aandacht te brengen en de verschillende sectoren te helpen. Denk aan Multimodaal Transport Expo, Maritime Innovation Platform en de Vlaams-Nederlandse Havendag.

““Met een team van 26 enthousiaste professionals zijn we elke dag bezig met het maken van de beste, onafhankelijke vakinformatie voor de Nederlandse en Vlaamse maritieme, transport en logistieke sector.”

Paul van der Kooij, Divisie Directeur Maritime & Transport

Schuttevaer

Schuttevaer werd in 1888 opgericht (geen typefout!), en is nog steeds dé toonaangevende maritieme nieuwsbron in Nederland. Schuttevaer is een wekelijkse krant en nieuwswebsite met een sterke focus op maritieme technologie, binnenvaart, visserij, offshore-industrie, scheepsbouw, zeevaart en internationaal maritiem transport en geschiedenis.

Schuttevaer.nl bereikt een groot publiek binnen de maritieme sector met gemiddelde 230.000 unieke bezoekers en 1,2 miljoen pageviews per maand. Het is daarmee de grootste online publicatie van ProMedia.

Schuttevaer heeft een unieke ‘tone of voice’ met niet alleen bedrijfsverhalen, maar ook veel verhalen over het menselijk belang. Fotografie en opinie zijn een bekend onderdeel van deze titel. Wij kunnen in alle eerlijkheid zeggen dat iedereen binnen de maritieme sector Schuttevaer kent.

Nieuwsblad Transport

Nieuwsblad Transport richt zich op zakelijke lezers uit alle transportmodaliteiten: wegvervoer, zeevaart, spoorvervoer, luchtvracht, expeditie en het havenbedrijfsleven. Ook wordt de krant goed gelezen door supply chain specialisten van grote verladers. Maandelijks bezoeken zo’n 230.000 unieke lezers de website www.nt.nl.

De omzet van team Transport & Logistiek bestaat voor een derde uit abonnee-inkomsten voor het krantenabonnement, een derde uit advertenties en een derde uit events. De abonnee-inkomsten garanderen onafhankelijke journalistiek; de grootste waarde van Nieuwsblad Transport.

Nieuwsblad Transport (NT) is ooit ontstaan uit de samenvoeging van Dagblad Scheepvaart (eerste uitgave uit 1887) en het Economisch Dagblad. Sinds 2017 zit NT in het portfolio van ProMedia. Door de eerste uitgave uit 1887 voert Nieuwsblad Transport de naam van oudste titel van ProMedia. Sinds januari 2023 is Nieuwsblad Transport getransformeerd van een wekelijkse krant naar een maandelijks dubbeldik magazine. Naast de oudste titel heeft de unit transport ook de redacteur die al het langst betrokken is bij ProMedia. Hoofdredacteur Bart Pals is namelijk al vanaf het allereerste begin journalist van ProMedia.

Flows

Flows.be werd gelanceerd op 15 oktober 2013 als opvolger voor de verdwenen krant De Lloyd. Dat was ooit de oudste krant van het land, maar die verscheen voor het laatst in juni 2013.

Flows is hét Nederlandstalige onlinenieuwsplatform voor de wereld van het goederenvervoer en brengt 24/24 nieuws en updates, met een dagelijkse nieuwsbrief. Flows bericht onafhankelijk en deskundig over feiten, ontwikkelingen en mensen in scheepvaart, goederenvervoer, Vlaamse havens, douane en logistiek. Flows brengt dat nieuws vanuit een Belgisch perspectief, maar met een brede blik op de internationale business.

De berichtgeving van Flows is het werk van professionele journalisten met een scherpe focus op een of meerdere sectoren en actoren in het brede landschap van de goederenstromen. De eigenaar, ProMedia BE bv, garandeert de volledige onafhankelijkheid van de redactie. De redactionele artikels staan los van alle commerciële boodschappen van adverteerders of partners.

Neem contact met ons op!

Heeft u tips voor de redactie? Bent u benieuwd op welke wijze ons team u kan ondersteunen in het realiseren van uw marketing- en communicatiedoelstellingen? Of wilt u meer informatie over de evenementen die we organiseren? Vul hieronder uw gegevens in en we nemen snel contact met u op.

Onze publicaties