Experts in transport, logistiek en mobiliteit

Dit is ProMedia

ProMedia Group is multimediabedrijf en uitgever van business-to-business vakbladen in de sectoren mobiliteit, verkeer en transport. Dagelijks informeren wij directeuren, managers, ondernemers en andere professionals over de ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Tevens organiseren we hoogwaardige (inter)nationale congressen en vakbeurzen in de sectoren waarin we opereren. Wij geloven dat het delen van kennis leidt tot een beter ondernemersklimaat. Onze vakbladen bereiken per maand meer dan 1 miljoen professionals in de transport-, mobiliteit- & maritieme sector.

Als uitgever richt ProMedia zich op het publiceren van vaknieuws in de transport-, logistiek- en mobiliteitssector. Onze uitgaven omvatten diverse online magazines, kranten en websites. Onze titels zijn verspreid over de divisies Maritiem & Transport, Mobiliteit en Automotive en Rail, Infra & Cargo.

Met meer dan 25 titels in omloop brengen wij berichtgeving voor een breed spectrum aan onderwerpen in deze sector.

Multimodaal 2022 ProMediaGroup

Onze events

Ter ondersteuning van de vaktitels organiseert ProMedia hoogwaardige (inter)nationale congressen, seminars en vakbeurzen in de sectoren waarin we opereren. Het informeren en inspireren van de sector staat bij ons hoog in het vaandel. 

Elkaar ontmoeten en nieuwe relaties opdoen is belangrijk. Door middel van onze evenementen brengen wij professionals in het vakgebied samen om zo over de laatste ontwikkelingen en uitdagingen te discussiëren.

Werken in divisies

Bij ProMedia geloven we sterk in de kracht van persoonlijke ontwikkeling. Iedereen heeft talenten en die komen het best tot ontplooiing als je mensen in hun kracht zet. Eigenaarschap gecombineerd met de beginners mind is de kracht van ProMedia.

Dit proces zie je terug in het werken in de drie zelfsturende divisies. Ieder team bestaat uit een mix van professionals die verschillende disciplines vertegenwoordigen: redactie, sales en marketing/events. Deze groep heeft grote vrijheid om zelf, binnen onze business kaders, te ondernemen en producten te ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat iedereen voor zijn of haar product ‘aan de knoppen zit’. De groei van ProMedia bewijst dat deze aanpak werkt en zorgt voor hoge waardering van het eigen werk bij haar medewerkers.

ProMedia richt zich op de markten mobiliteit, transport en logistiek. Alle producten zijn voor professionals, B2B dus. De markt is onderverdeeld in de divisies: Maritime & Transport, Mobility & Automotive en Rail & Infra.


Maritime & Transport

De divisie Maritime & Transport bestaat uit de vaktitels Schuttevaer, Nieuwsblad Transport en Flows. Online, met de dagelijkse nieuwsbrieven, via de krant en de magazines houden de redacties u dagelijks op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en geven ze duiding aan het laatste nieuws in de transport en maritieme sector in Nederland én Vlaanderen.

Door het jaar heen worden tal van evenementen en congressen georganiseerd om de branche bij elkaar te brengen, belangrijke thema’s onder de aandacht te brengen en de verschillende sectoren te helpen. Denk aan Multimodaal Transport Expo, Maritime Innovation Platform en de Vlaams-Nederlandse Havendag.


Mobility & Automotive

Het cluster Mobility & Automotive bestaat uit de vakbladen Automotive en Fleet & Mobility en de online titels TankPro, CarwashPro, RijschoolPro, TaxiPro, OVPro en VerkeersNet. 

Dagelijks volgen de redacteuren van deze titels het laatste nieuws op de voet, gaan ze in gesprek met de branche en zetten ze voor u de laatste trends en ontwikkelingen op een rij. Dit doen ze niet alleen online en in de bladen, maar ook live vanuit de eigen studio in Rotterdam. Door het jaar heen worden bovendien tal van evenementen en congressen georganiseerd om de branche bij elkaar te brengen, belangrijke thema’s onder de aandacht te brengen en de verschillende sectoren te helpen bij hun weg naar de toekomst.


Rail & Infra

In de divisie Rail, Infra & Cargo van Promedia Group zijn de vaktitels vertegenwoordigd die zich richten op het spoorvervoer van goederen, infrastructuur en projectvervoer. Het gaat om de titels SpoorPro.nl, Railtech.com, Railtech.be, Infrasite.nl, Railfreight.com, Railfreight.cn, Projectcargojournal.com en Childinthecity.org.

Deze zijn verdeeld over drie clusters, die werken met een team van goed ingevoerde journalisten die de betreffende markten van betrouwbare vak- en marktinformatie voorzien. Daarnaast zorgen we met talloze evenementen ervoor dat de ondernemers en managers in deze markten elkaar kunnen ontmoeten en informatie en visies kunnen delen.


Studios

Het studioteam is het jongste en misschien wel het meest dynamische team van ProMedia. Dit team is ontstaan tijdens de coronacrisis toen alle evenementen noodgedwongen van fysiek naar online moesten worden getransformeerd. Dit leidde ertoe dat in 2020 ProMedia Studio 1 en in 2021 ProMedia Studio 2 in de Delftse Poort werden geopend. Deze studio’s waren het startpunt van het online succes van ProMedia met wekelijkse nieuwsuitzendingen en online congressen.

Faciliteiten ProMedia Studio

Stages & traineeships

We hebben binnen ProMedia verschillende afdelingen waar we steeds meer stagiairs mogen verwelkomen. En dat vinden wij leuk!
Studenten brengen een frisse energie in de organisatie en daar houden wij van. Bij ons geen koffie rondbrengen en kopietjes draaien maar serieus meedraaien in een team. Een perfecte stage om de eerste stappen in je vak te zetten. Leuk feitje: veel van onze stagiairs verlengen hun stage bij ons, blijven bij ons werken of komen na hun studie bij ons terug. Iets voor jou?

Sinds twee jaar hebben we een Journalistiek Traineeship voor net afgestudeerde MA studenten. Journalistiek. In een jaar tijd leer jij het journalisten vak. Je hoeft er geen journalistiek voor gestudeerd te hebben. In juli 2023 begint er weer een nieuwe groep.

Werken bij & doorgroeien

Als je aan ons vraagt ‘waar zijn jullie het meest trots op bij ProMedia’ dan antwoorden wij volmondig ‘onze collega’s’. ProMedia is in 2010 gestart en heeft sindsdien een flinke groei doorgemaakt. Door overnames maar ook dankzij organische groei. Door de visionaire en inspirerende visie van onze oprichter Joan Blaas, maar tevens door de enorme passie en gedrevenheid van alle collega’s.

Persoonlijke ontwikkeling is één van onze belangrijkste kernwaarden. Dat geldt voor iedereen binnen ProMedia. Dat betekent dat we alles aanpakken vanuit onze beginners mind. Wij zijn nooit uitgeleerd en continu met elkaar bezig om een beter product neer te zetten. Wij zwerken hard, zijn ondernemend en innoverend, maar weten ook zeker van momenten te genieten en een goed feestje met elkaar te bouwen.

Put your career in motion.

Join Us!

ProMedia Group helpt professionals in de verkeer-, mobiliteit en transportsector bij het beter uitvoeren van hun vak. Daartoe verzamelen en verspreiden we kennis via het uitgeven van business-to-business (online) vakbladen, kranten en het organiseren van kennisevenementen.

Dagelijks brengt onze deskundige redactie nieuws, analyses en achtergrondartikelen. Daarnaast organiseren we hoogwaardige (internationale) congressen en vakbeurzen en bieden wij multimedia oplossingen voor onze klanten. We groeien snel en zijn continu op zoek naar nieuwe mensen.

Put your career in motion.