ProMedia betreedt met overname Industrielinqs industriële markt

vlnr Wim Raaijen en Arie van Dijk. (Foto: ProMedia, 2024)

[30-04-2024, Rotterdam/Zaandam] – ProMedia Group, heeft onlangs een Letter of Intent getekend voor de overname van Industrielinqs pers en platform, een toonaangevende uitgever in de procesindustrie. Met deze strategische overname wil ProMedia haar leidende posities in transport, logistiek en mobiliteit uitbouwen naar de industriële sector.

De overname, die naar verwachting voor komende zomer zal worden afgerond, markeert een belangrijke mijlpaal voor beide bedrijven. Wim Raaijen, directeur-eigenaar van Industrielinqs, en Arie van Dijk, CEO van ProMedia, hebben de intentieverklaring ondertekend na een korte periode van snel groeiend wederzijds vertrouwen en gedeelde visies op de toekomst.

Verder uitbouwen

‘Deze overname biedt geweldige mogelijkheden voor groei en ontwikkeling Industrielinqs’, stelt Wim Raaijen, die na 22 jaar ondernemerschap als uitgever/hoofdredacteur in dienst zal treden bij ProMedia. ‘De slagkracht en de multimediale aanpak van ProMedia helpen ons het industriële media- en kennisplatform, vooral online en in evenementen, verder uit te bouwen in Nederland, België en in de rest van Europa.’

Nieuwe kansen

ProMedia, bekend om haar kwalitatieve inhoudelijke vakjournalistieke producten en multimediale aanpak, beschouwt de expertise en positie van Industrielinqs in de industriële markt als een waardevolle aanvulling op haar huidige portfolio. ‘De integratie van Industrielinqs versterkt en verbreedt onze positie in de markt en biedt ons kansen om ons bereik in de industriële sector te vergroten’, aldus Arie van Dijk.

De volledige overname van Industrielinqs omvat ook het vaste personeel, freelancers, vaste contacten en lopende contracten van Industrielinqs, waardoor continuïteit en stabiliteit voor klanten en medewerkers wordt gewaarborgd.

Industrielinqs is een moderne uitgeverij en inhoudelijk netwerk voor de industrie. Het bedrijf bouwt samen met partners en leden aan uitgebreide kennisnetwerken. Daarbij heeft kwaliteit van informatie en sterke onderlinge relaties prioriteit. Dat doet Industrielinqs het hele jaar door met journalistieke producties en bijeenkomsten, zoals Industrielinqs Magazine en Petrochem, verschillende nieuwssites, events, trails, verkiezingen, talkshows en filmproducties. Industrielinqs richt zich op het midden- en hoger management & professionals, binnen de procesindustrie, energie- en waterbedrijven. 

ProMedia Group is een multimediabedrijf en uitgever van business-to-business vakbladen in de sectoren transport, logistiek en mobiliteit. Dagelijks informeert het bedrijf directeuren, managers, ondernemers en andere professionals over de ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Tevens organiseert de uitgeverij hoogwaardige (inter)nationale congressen en vakbeurzen in deze sectoren waarin ProMedia gelooft dat het delen van kennis leidt tot een beter ondernemersklimaat. Haar vakbladen bereiken per maand meer dan 1 miljoen professionals in de transport, logistiek en mobiliteit.


Voor meer informatie, neem contact op met:

Arie van Dijk
CEO ProMedia Group
arie.van.dijk@promedia.nl
+31 (0) 6 43992478