Uitgeverij ProMedia neemt vakblad Pompshop over

Met de overname van Pompshop door uitgeverij ProMedia is de toekomst van het gerenommeerde vakblad voor de tankstation- en carwashbranche gewaarborgd. Foto: ProMedia, 2023
Met de overname van Pompshop door uitgeverij ProMedia is de toekomst van het gerenommeerde vakblad voor de tankstation- en carwashbranche gewaarborgd. Foto: ProMedia, 2023

[Rotterdam, 18-01-2023]Uitgeverij ProMedia in Rotterdam heeft vakblad Pompshop overgenomen van uitgeverij Alea Publishers in Zeist. Dit betekent dat het vakblad voor de tankstation- en carwashbranche met ingang van 2023 door ProMedia wordt uitgegeven.

Pompshop is het grootste vakblad voor ondernemers en bedrijven die actief zijn in de tankstation- en carwashbranche in Nederland. Voor het eerst verschenen in 1984, viert Pompshop in 2024 het 40-jarige bestaan. De titel omvat het maandelijks verschijnend magazine, een wekelijks verschijnende nieuwsbrief en dagelijkse content op een eigen nieuwssite, alsmede actueel nieuws op diverse socials. Naast nieuws, reportages, interviews, achtergrondartikelen en columns van kopstukken uit de branche, brengt Pompshop maandelijks nieuws van brancheorganisatie BOVAG. Met de overname door uitgeverij ProMedia is de nieuwsvoorziening van Pompshop in haar verschillende hoedanigheden gewaarborgd.

Bijna 40 jaar

Pompshop was eigendom van Jaarbeurs Utrecht en werd sinds 2017 in licentie uitgegeven door Alea Publishers in Zeist. Met de overname komt de titel volledig in handen van ProMedia. “We zijn bijzonder verheugd en trots dat wij Pompshop, het vakblad dat al bijna veertig jaar dé nieuwsvoorziening voor de tankstation- en carwashbedrijven in ons land is, in ons portfolio mogen verwelkomen”, zegt ceo Arie van Dijk van Promedia. “Pompshop heeft sinds jaar en dag een grote trouwe lezersgroep en is een zeer sterke titel die iedereen in de branche kent. Een branche die als gevolg van de energietransitie en de ontwikkelingen op het gebied van eten, drinken, werken en langer verblijven onderweg momenteel grote veranderingen ondergaat. Ontwikkelingen die Pompshop als hét nieuwsmedium in deze branche als geen ander weet te duiden en helder voor het voetlicht brengt. Voortaan deel uitmakend van onze snelgroeiende uitgeverij, zullen we er alles aan doen om Pompshop dé onmisbare titel in deze interessante markt te laten zijn.”

ProMedia is de grootste uitgeverij van vakmedia in Nederland op het gebied van mobiliteit. Het exploiteert onder meer de titels TankProTaxiProCarwashProOVProAutomotive en Fleet&Mobility.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Arie van Dijk

CEO ProMedia Group

arie.van.dijk@promedia.nl

+31 (0) 6 43992478