Wij zoeken een Gedreven Journalist:

ProMedia Group is op zoek naar een Gedreven Journalist in de vakgebieden: Verkeer, Mobiliteit en Transport. We hebben meerdere fulltime vacatures op junior, medior en senior niveau.

Fulltime, Breda

Je wordt verantwoordelijk voor de inhoud van 1 à 2 vakwebsites. Dagelijks houd je het nieuws bij en schrijf je meerdere verhalen per dag. Je werkt zelfstandig en onafhankelijk. We helpen je op weg om zo snel mogelijk je eigen netwerk op te bouwen. Je hebt contact met politici (ministers, Tweede Kamerleden), brancheverenigingen, CEO’s en de professionals waarvoor je schrijft.

Ongeveer een derde van je tijd houd jij je bezig met andere zaken zoals social media, ontwikkelen van congresprogramma’s, het maken van verhalen voor onze partners en het promoten van onze evenementen.

De websites van ProMedia Group zijn brancheplatformen. Je komt te werken in een team van 2 à 3 journalisten, een eventmanager en een business developer. Het team heeft een hoge mate van zelfstandigheid en er is veel ruimte voor creativiteit en nieuwe ideeën. Van iedereen in het team wordt een hoge mate van flexibiliteit verwacht en dat er waar nodig wordt bijgesprongen. Het team wordt ondersteund door een in-house vormgever, programmeur en online-marketing specialist. Alle ingrediënten zijn aanwezig om mooie dingen te doen.

FUNCTIE EISEN

Van huis uit ben je journalist en daarom heb je een journalistieke opleiding op hbo-niveau of hoger. Je bent nieuwsgierig en kunt goed naar mensen luisteren en doorvragen om het echte verhaal boven water te krijgen. Je wordt gedreven om gebeurtenissen, misstanden, innovaties of succesverhalen wereldkundig te maken. Soms voel jij je een wereldverbeteraar maar je blijft altijd realistisch. Je verhalen zijn to the point en van hoog niveau, zodat je de interesse van de lezer weet vast te houden. Ook zul je foto- en videoreportages maken.

Je bent trots en voelt een gezonde mate van onrust om primeurs te brengen en bovendien gedegen werk af te leveren. Je weet verbanden te leggen, bent zelfverzekerd geeft duiding met je opinie stukken, je wordt gezien als een autoriteit in je vakgebied.

Je bent gewend om verschillende petten op te zetten en je hebt daar plezier in. De pet van pure journalist, tekstschrijver of samensteller van een congresprogramma. Congressen, seminars en webinars zie je als kans om face-to-face in contact te komen met jouw lezers en het gesprek aan te gaan om je netwerk uit te breiden. Je kunt interessante nieuwsverhalen maken over inhoudelijke congressen door het nieuws voor de branche als eerste hier uit op te pikken en direct te publiceren. Je hebt er plezier in om congresprogamma’s te maken en de beste, meest toonaangevende sprekers aan je evenement te verbinden.

Je hebt meegeholpen aan het organiseren van evenementen. Liefst als programmamanager of dagvoorzitter van een congres. Tijdens je studie, voor je sportclub, of andere vereniging organiseerde je ook al activiteiten. Je schroomt dan niet om op het podium te gaan staan. Presenteren vind je leuk.

WAT HEBBEN WE JE TE BIEDEN?

ProMedia biedt jou een inspirerende werkomgeving met fijne professionele collega’s die elkaar naar een hoger plan tillen. Je krijgt een goed marktconform salaris en de mogelijkheid om je verder te specialiseren in mobiliteit, verkeer en transport. Je krijgt de mogelijkheid om je te ontwikkelen en je te verbreden als journalist. We bieden je een interessante carrière en geloven in job rotation. Externe cursussen of opleidingen zijn mogelijk om beter te worden in je werk.

We geloven in wederzijdse commitment. We starten met een jaarcontract om elkaar te leren kennen. We hebben hoge verwachtingen en willen met de beste mensen werken. Gaat alles goed, dan bieden we een vast contract aan.

PROMEDIA GROUP

ProMedia Group is een uitgever van online vakbladen en een aantal magazines in Verkeer, Mobiliteit en Transport. Daarnaast organiseren we hoogwaardige congressen en vakbeurzen in deze sectoren zowel in binnen- als buitenland. We zijn in 2010 gestart met 3 personen en inmiddels telt het team zo’n 20 collega’s. Deze groei is een gevolg van het lanceren van nieuwe titels en aquisitie van andere nieuwsplatformen. Zie onze website voor een overzicht van onze publicaties.

De sfeer bij ProMedia Group is professioneel maar gelijktijdig open, informeel en gezellig. Op onze twee-wekelijkse vrijdagmiddagborrel informeren we elkaar over de verschillende projecten die lopen. Tijdens onze evenementen draagt iedereen haar steentje bij, zo leer je elkaar goed kennen. Regelmatig worden er door collega’s informele activiteiten georganiseerd.

SOLLICITATIEPROCEDURE

Solliciteren kan via deze link. We stellen een aantal vragen om snel te kunnen zien of je voldoet aan onze kwalificaties. De eerste ronde is een telefonisch interview waarna je wordt uitgenodigd voor een gesprek met een van je nieuwe collega’s uit je businessteam.